Geen vieringen in onze kerken

Geen vieringen in onze kerken

3 november 2020 Uit Door decaproen@hotmail.com

Iedereen heeft het uiteraard al gehoord via de media dat de vieringen in onze kerken in het weekend niet meer mogen doorgaan – zeker tot en met 13 december. Alleen uitvaarten zijn nog mogelijk met 15 familieleden die aanwezig mogen zijn, kinderen onder de 12 jaar niet meegeteld (naast de priester, orgelist, koster, misdienaar en begrafenisondernemers).

De veiligheid van iedereen die naar de kerk komt, was de basisvoorwaarde bij de heropstart van de vieringen. Ik denk dat wij dit goed gedaan hebben en alles de laatste weken zeer vlot en goed verlopen is. Wij danken daar in het bijzonder onze stewards voor, die ons daarbij enorm geholpen hebben. Maar ook alle kerkgangers hebben zich zeer goed aan de regels gehouden… Toch mocht het niet baten en moeten we onze vieringen aflasten. Wellicht ook uit solidariteit met zovele anderen die moeten sluiten omwille van de volksgezondheid. Dus alle begrip!

Kerken blijven open

Intussen blijven onze kerken open doorheen de dag voor individueel gebed, met uiteraard inachtneming van de gangbare veiligheidsregels zoals het dragen van een mondmasker en het afstand houden van elkaar.

Een open kerkgebouw staat voor een gastvrije lokale geloofsgemeenschap waar mensen welkom zijn.

Vieringen op radio, tv en internet

We kunnen de komende weken niet meer langer samen vieren in onze kerken. Maar we kunnen onverminderd en samen blijven deelnemen aan de vieringen die worden aangeboden op radio, tv en via livestreaming.

Zo zendt de VRT op zondag elke week de radiomis uit (Radio 1, om 10 uur) en tweewekelijks de tv-mis (Eén, om 10 uur). Op de zondagen zonder tv-mis via de VRT zal Kerknet in samenwerking met de Nederlandstalige bisdommen opnieuw een eucharistieviering streamen. Dagelijks zijn er ook de eucharistievieringen die Radio Maria uitzendt en de gebedstijden op Eclipstv. Voor het meest actuele overzicht: klik hier

Samen zijn we Kerk, ook in lockdown.

Kerk in tijden van corona © JEYARATNAM CANICEUS