Film ‘Rebels’ bij OKRA-Bredene

Film ‘Rebels’ bij OKRA-Bredene

5 oktober 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op dinsdag 17 oktober om 14 u. kun je gaan kijken naar de filmvoorstelling ‘Rebels’ in POC De Caproen in Bredene. Oude mensen rusten het liefst uit in hun luie stoel voor TV met een dekentje over hun knieën. Dagelijkse werkjes geven ze zoveel mogelijk uit handen en een uitgesproken mening hebben ze al lang niet meer. Maar is dat wel zo? ’t Is genoeg, zeggen de rebellen op leeftijd in deze documentairefilm. Ze pikken dit niet langer. De film toont wat 75-plussers het zo moeilijk maakt, om te blijven zijn wie ze altijd geweest zijn. Er is een inleiding voorzien door Greta Vandeborne, één van de rebellen in de film, waarbij ze uitlegt waarom zoveel ouderen de grootste moeite hebben om de touwtjes over hun leven in handen te houden en waarom de meeste 75-plussers zich ergeren aan de manier waarop hun generatie wordt voorgesteld, behandeld en genegeerd. Er is koffie met versnapering voorzien. Na de film is er gelegenheid om in gesprek te gaan met elkaar.

Trefpunt 55+ werkte mee aan dit filmproject omdat ook zij zich verzetten tegen de negatieve beeldvorming van ouderen. De vereniging zet zich hard in op het promoten van een positieve en correcte beeldvorming, zowel binnen als buiten de organisatie. Iedereen is welkom. Vooraf inschrijven via tel 059/322350 of via andre_pollet@skynet.be én door storting van 10 euro op rek. BE72 9796 5083 2316 van OKRA-Bredene, liefst tegen 10 oktober.