Adem-tocht van start in onze PE

Adem-tocht van start in onze PE

8 november 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Maandag 23 oktober kwamen we met een groepje voor het eerst samen. Zoekend om te kijken om het zinvolle initiatief voor 60-plussers binnen ons bisdom en de Vlaamse kerk, een plaats te geven in onze Pastorale Eenheid Galilea Bredene-Vuurtoren. Naast de mooie sportmomenten voor senioren in onze parochies, zien of het inhoudelijk dat tikkeltje meer mag zijn. Voor de christelijke meerwaardezoeker, bij wijze van spreken. Ons Canvas-moment onder de kerktoren.

De eerste keer stonden we stil bij de Schepping, een oproep van onze paus Franciscus. Sinds zijn wereldbrief Laudato Si, is de vraag naar zorg voor het gemeenschappelijk huis en de zorg voor de aarde stevig toegenomen.

Na een inleidende tekst van br. Miguel was er ruimte om samen te zoeken hoe we zelf iets kunnen doen om meer aandacht te hebben voor onze Schepping, onze aarde, ons milieu.

Enkele van de tips die uit de bus kwamen:

  1. Trek een dikke trui aan i.p.v. direct de chauffage hoger te draaien.
  2. Laat verlichting in je huis niet onnodig branden en vervang je oude gloeilampen door LED-lampen.
  3. Maak je douchen iets minder lang.
  4. Gebruik de wasmachine op een lagere temperatuur. 30 graden volstaat vaak i.p.v. 40 graden.
  5. Vervang kranen die lekken.
  6. Recycleer zo goed als mogelijk.
  7. Bespaar op toiletwater.

Dit zijn enkele van de tips die we samen op tafel legden. Daarnaast was er ruim tijd voor een babbel over het leven van alledag. Zowel binnen de parochie als de wijk. Het is goed als mens eens je hart te kunnen luchten. En met een stukje kriekentaart en een drankje namen we afscheid.

Volgende bijeenkomst:
maandag 27 november om 14 u. in het Franciscushuis, hoek Dr. Moreauxlaan en St Antoniusstraat. Thema: de Advent, een inspirerende tijd?