De wereld van Kerst in St.-Antoniuskerk

De wereld van Kerst in St.-Antoniuskerk

29 november 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

800 jaar nadat Franciscus van Assisi in Greccio de eerste levende kerststal lanceerde, viert de wereld met de steun van onze paus Franciscus dit heugelijk jubileum. Voor het bisdom Brugge is Oostende, meer zelfs, onze Pastorale Eenheid gastheer of gastvrouw om de Kerststal extra onder de aandacht te brengen.

Een internationale tentoonstelling in de Sint-Antoniuskerk laat ons de figuren van de Kerstgroep ontdekken én de evolutie van 800 jaar Kerststal wereldwijd. Dit temidden van vele kerststallen, ook van parochianen. Kerstgroepen van Afrika tot in Amerika, van Azië tot in de woestijn, met kinderhoek en sfeervolle Vredeskapel. In deze kapel ontvangen we op vrijdag 15 december om 19 uur het Vredeslicht, dat ons vanuit Bethlehem en Ieper bereikt.

Het ‘FRANCISCUSHUIS OOSTENDE’, het ‘COMITÉ KERSTSTAL 800’ en het KERKBESTUUR nodigen u graag uit op de opening van deze tentoonstelling op zaterdag 9 december 2023 om 14.30 uur.

Bisschop Lode Aerts zal ons vertellen over de plaats van de kerststal vandaag. Schepen van Cultuur Bart Plasschaert opent de tentoonstelling plechtig.

Er is muzikale omlijsting met het Sint-Antoniuskoor van de parochie en het Kinderkoor van het Onze-Lieve-Vrouwecollege-Vuurtoren. Organist Dirk Decoene zorgt voor sfeervolle muziek. De parochie biedt na de opening een drink aan.

Om praktische redenen vragen we uw aanwezigheid te bevestigen. Dit kan door een mailtje naar kerststal800@gmail.com

De tentoonstelling loop van zondag 10 december 2023 t.e.m. 7 januari 2024. Openingsuren: zaterdag en zondag en tijdens het kerstverlof open van 9 tot 17 uur. Dinsdag t.e.m. vrijdag tijdens het schooljaar open van 9 tot 12 uur.

In de namiddag exclusief na afspraak voor scholen, verenigingen en groepen, na afspraak op 0487 27 01 63. Gesloten op maandag én op woensdag 20 en donderdag 21 december.

Flyers liggen achteraan in de kerken en wie graag een affiche ophangt, graag! Geef een seintje aan br. Miguel (0487 27 01 63) of stuur een berichtje naar kerststal800@gmail.com.

Schilderij uit het minderbroederklooster in Meersel-Dreef.
Franciscus troost een eenzame moeder met kind.