Brand een (digitaal) kaarsje tijdens de kerstperiode

Brand een (digitaal) kaarsje tijdens de kerstperiode

27 december 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

SOLIDARITEIT MET CHRISTENEN IN PALESTINA EN ISRAEL

De beelden uit Gaza (Palestina) en Israël maken ons verdrietig en boos. Zoveel onnodig leed! Dit jaar zijn in beide landen de kerstvieringen afgelast door de oorlog. Kerst is het feest van de geboorte van Jezus, die licht en vrede brengt op aarde. In zijn geboorteplaats Bethlehem is het allesbehalve vredig. Daarom is steun aan wie Kerst viert aan beide kanten van de oorlogsmuur meer dan welkom.

In Palestina en Israël woont een minderheid van christenen. In deze kerstperiode willen we – meer dan ooit – mensen die het moeilijk hebben een hart onder de riem steken. Met het feest van Kerstmis wil Pax Christi Vlaanderen, via een kaarsjesactie, hen een boodschap van solidariteit sturen. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig.

Je kan je solidariteit tonen door een digitaal kaarsje te laten branden. Dankzij jouw kerstdonatie komt het licht van je vredeswens ook als kerstwens bij christenen in Bethlehem en Jeruzalem terecht via een digitale kerstkaart. Jouw kaarsje zal branden op de interactieve kaart van België. Zo weten de mensen in Palestina en Israël zich gesteund. Wat een mooi kerstgeschenk is dat voor deze mensen! Je kan na je gift ook je persoonlijke wensen overmaken.

Help mee om dat kleine lichtpuntje in de duisternis tot een hoopvol groot vuur te maken voor alle mensen die vrede willen. Geef een teken van solidariteit en laat heel België gloeien voor een hartverwarmende en hoopvolle Kerst!

https://paxchristi.weglow.world/

In onze kerken liggen ook postkaartjes die je kan meenemen. Ook via de QR-code op de kaart kan je je kerstwensen sturen en een digitale kaars laten branden. Laat de hoop gloeien!
(Johan Vervaeke)