Herstart van de zomerse vieringen aan de Visserskapel

30 juni 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

Vanaf 3 juli vieren we weer heel de zomer (in de maanden juli en augustus) eucharistie in openlucht aan de Visserskapel. Iedereen is welkom, we proberen er weer stemmige vieringen van te maken.

Onze grote dank gaat naar Germain Demuynck & Hilda en André Inghelbrecht, die achter de schermen heel het jaar veel werk verrichten en die ook een ploeg vrijwilligers gevonden hebben om in een beurtrol telkens twee weken wat toezicht te houden, iedere dag te openen en ’s avonds te sluiten, en regelmatig hier of daar wat op te kuisen.

WIJ ZOEKEN STEEDS NIEUWE VRIJWILLIGERS DIE EVENTUEEL OOK AF EN TOE EENS EEN HANDJE KUNNEN EN WILLEN TOESTEKEN!!!

Op ZATERDAG 3 juli om 18.00 u. starten we opnieuw met de vieringen en zullen we een gedenkingssteen inzegenen!

Intussen is er een initiatief gegroeid van Piet Wittevrongel uit Blankenberge die in zijn kinder- en jeugdjaren vaak naar het Visserskapelletje kwam en dus een band heeft. Hij maakte een gedenksteen met alle namen op van overleden en vermiste Bredense vissers. Wij laten hem hieronder even aan het woord:

“Via een site op Facebook (Overleden en Vermiste vissers) ben ik in contact gekomen met Dirk Reunbrouck uit Oostende. Hij had daar mijn kunstwerkje gezien dat ik gemaakt had voor verdronken zeelieden in Blankenberge. Dit kunstwerkje staat in het St.-Antoniuskerkje. Hij vroeg me of ik iets dergelijks kon maken voor de verdronken vissers van Bredene. Ook Betty Deley uit Bredene (dochter van een ijslandvaarder) wilde hieraan meewerken!

Ik heb dan een gelijkaardig kunstwerkje gemaakt voor de verdronken zeelieden van Bredene. Dirk heeft na veel opzoekingswerk de lijst samengesteld. Het werkje staat nu voorlopig bij Betty Deley maar we zouden het graag schenken aan en plaatsen in het visserskapelletje in Bredene.”

Piet Wittevrongel en Betty Deley bij het kunstwerkje voor onze verdronken zeelieden

MOOISTE BOOM VAN BREDENE OP HET DOMEIN VAN DE VISSERSKAPEL?

De partij Groen heeft het initiatief genomen in Bredene om de mooiste boom van Bredene te kiezen. Er zijn intussen een vijftal bomen genomineerd waaronder één boom op het domein van onze Visserskapel. Hieronder een foto van deze prachtige boom.

Mooiste boom van Bredene?