Lichtmis… in de federatie

Lichtmis… in de federatie

15 februari 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Tijdens het weekend van 3 en 4 februari werd in alle kerken in de federatie Lichtmis gevierd. Hierbij waren eerste communicanten, vormelingen en ouders met een dopeling speciale gasten met hier en daar een bomvolle kerk als resultaat. Groot en klein kregen bij het binnenkomen een kaars(je). Bij het begin van de viering gaven vormelingen licht van de paaskaars door aan alle aanwezigen. Na de zegening vormde dit licht het decor voor de lichtstoet doorheen de kerk op weg naar Maria. Dit leverde een bijzonder sfeervol en ingetogen moment op.

Nadat elk zijn kaarsje bij het Mariabeeld geplaatst had, ging de viering verder met de naamopgave van de eerste communicanten die Jezus’ vriend willen worden. Enkele kinderen hielden zon, vogel en bloem hoog in de lucht tijdens het vergevingsmoment.

Het evangelieverhaal van de Opdracht van Jezus in de tempel was de aanleiding om alle ouders met een dopeling naar voren te roepen waarbij ook zij gezegend werden. Een moeder sprak hier in naam van alle jonge ouders. Enkele vormelingen verwoordden daarna de voorbeden en brachten de gaven aan. Zo had iedereen eigenlijk een mooie inbreng in de verschillende vieringen.

Het koor Jovo-Sas gaf klank aan de vieringen in St.-Jozef en St.-Theresia, het St.-Antoniuskoor in de Vuurtorenwijk. Dank aan priester Bjorge en priester Dirk die de vieringen voorgingen. Dank aan allen voor jullie inzet tijdens dit weekend! Dank ook aan de ‘stille’ krachten die zorgden voor de logistieke steun of voor een aangename receptie. Op weg naar pastorale eenheid hebben we opnieuw een stap gezet of… om het in ‘lichtmis’termen te zeggen: er gloort licht aan de horizon!