Infoavond eerste communie Sas en Dorp

Infoavond eerste communie Sas en Dorp

8 december 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op woensdag 24 november kwamen heel wat mama’s en papa’s langs op de infoavond rond de eerste communie in de St.-Jozefskerk. In zijn intro nam parochieassistent Johan de ouders mee in het verhaal van Kolet Janssen over de vitamientjes uit het sap van de sinaasappel en de engelbewaarder bij het fietsende kind. Terwijl voor grote mensen heel wat dingen onzichtbaar geworden zijn, kunnen onze kinderen vaak nog doorheen alledaagse dingen het heel bijzondere zien, even zo vele tekenen van God. Als ouders laten we ons graag op sleeptouw nemen door onze kinderen. Het krukje met drie poten deed dan weer dienst om de samenwerking tussen de parochie, de school en het gezin te benadrukken. De keuze voor de eerste communie houdt voor de ouders een engagement in. Zo kan men die eerste communicant in huis ook zien als een unieke kans om het gelovige leefklimaat in het gezin op te frissen, aan te wakkeren of te versterken. Vervolgens stelde Marleen het programma voor dat we dit werkjaar, hopelijk in normale omstandigheden, aanbieden. De kinderen en hun ouders gaan samen op stap tijdens een tweetal gezinsactiviteiten en ingroeivieringen. Op weg naar Kerstmis bieden we een aantal nevendiensten aan. Later dit jaar worden de ouders heel concreet betrokken bij de voorbereiding van de viering. Tot slot van de avond werd een tip van de sluier opgelicht rond het thema van die viering. We zullen in het evangelieverhaal horen dat Jezus vrienden roept om Hem te volgen en over Hem te vertellen. Zo worden ook de kinderen geroepen om vriend van Jezus te worden. De ouders werden naar huis gestuurd met de nodige info om digitaal in te schrijven voor de eerste communie. We hopen dat zij samen met hun kinderen op weg gaan om Jezus op een bijzondere manier te ontmoeten.
(Johan & Marleen)

(c) Marleen Tuerlinckx