Lichtmis-luisterwandeling voor eerste communicanten

Lichtmis-luisterwandeling voor eerste communicanten

19 januari 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Het feest van Maria-Lichtmis is telkens weer een belangrijk moment voor vele gezinnen met kinderen. Ouders van dopelingen worden vaak uitgenodigd naar de viering en genieten van de zegen en het licht. Maar ook aan de gezinnen met een eerste communicant in onze pastorale eenheid wordt rond Lichtmis iets aangeboden. Iets dat verbindend is, verdiepend en toch ook speels!

Zo gaan zij op zaterdag 4 februari met het ganse gezin op stap rond hun eigen kerk, een spannende zoektocht naar het Lichteiland. Onderweg worden zij aangesproken door Jozef, Maria, Hanna en Simeon. Ze vervullen telkens een opdrachtje en zoeken aan de hand van raadsels naar een zin die ze op het einde van de tocht kunnen maken. Maar een boze Herodes zit hen op de hielen.

Wie zal er als eerste aankomen bij het Lichteiland? Ook broertjes en zusje zijn welkom. Start en aankomst is voorzien in de eigen kerk en bij de laatste halte steken ze een kaarsje aan bij het Mariabeeld en maken zo het Lichteiland groter.

Hierbij vinden jullie de link naar de lichtmiswandeling en luisterfragmentjes:

VOOR DE KINDEREN DIE DIT JAAR GEDOOPT WERDEN…

– Ouders die dit jaar een dopeling hadden worden evenens – met hun kind – uitgenodigd om tijdens de dag een bezoekje te brengen aan de kerk en aan het Lichteiland rond O.L.Vrouw.

– In St.-Jozef (za. om 17 u.) en in St.-Rikier (zo. 11 u.) worden de dopelingen bovendien speciaal uitgenodigd in de weekendviering.