Vastenviering O.-L.-Vrouwecollege Vuurtoren

Vastenviering O.-L.-Vrouwecollege Vuurtoren

23 maart 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op vrijdag 11 maart kwamen de leerlingen van de basisschool op de Vuurtorenwijk samen in de kerk om de 40-daagse vasten samen in te zetten. Met liederen, gebeden en veel animatie rond het project van Broederlijk Delen in Colombia. De leerlingen hadden intussen de animatiefilm bekeken over het leven van kinderen in Colombia, volgen enkele weken in hun lessen het project “Compartamos, laten we delen!” (van Spoor ZeS – Studio Globo – Broederlijk Delen) en en leefden in deze viering bijzonder mee. Het was bij momenten heel stil. Maar toen er gezongen werd – met steun van het kinderkoor en de vele solootjes van verschillende leerlingen – was iedereen toch wel onder de indruk van het enthousiasme. Veel dank aan de directeur en aan het pastoraal team. Zo zie je dat je met kinderen pastoraal zo vele mooie momenten kunt beleven, waar ook parochianen (die in deze viering aansloten) enorm van genoten hebben. Als pastoor ben ik daar zowel fier als heel dankbaar voor.
(Pastoor Dirk)