Noord-Zuidquiz Broederlijk Delen in zaal Vuurtoren

Noord-Zuidquiz Broederlijk Delen in zaal Vuurtoren

15 februari 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Vrijdag 17 maart in zaal Vuurtoren om 19.00 u.

De campagne van Broederlijk Delen 2023 toont dat verandering mogelijk is, dat mensen bergen kunnen verzetten en samen het verschil maken, niet in het minst onze broer en zus in het Zuiden! In Afrika en Latijns-Amerika, maar ook hier bij ons, tonen velen hoe het anders kan. Ook wij kunnen ons steentje bijdragen, elk op onze eigen manier. Zo kunnen we met onze deelname aan enkele initiatieven in onze pastorale eenheid onze solidariteit tonen met de mensen in het Zuiden.

Voor de tweede keer organiseren we de Noord-Zuidquiz in zaal Vuurtoren, Th. van Loostraat 32 in Oostende en dit op vrijdag 17 maart. De deuren gaan open om 18.30 u. We starten stipt om 19.00 uur. Naast de vertrouwde elementen kent de quiz dit jaar toch een nieuwe ‘schwung’! De verschillende topics van de campagne van Broederlijk Delen dit jaar inspireerden de makers van de quiz namelijk bij de keuze van een aantal van de thema’s. Zo is de campagneclip over het recht op water in Guatemala, die bij de aanvang van de quiz vertoond wordt, één van de belangrijke thema’s die aan bod komt. Voor andere thema’s is dan weer algemene kennis vereist, met vragen over zowat de hele wereld, je moet geen specialist van het Zuiden zijn! De vragen zijn uitdagend maar zeker niet onhaalbaar. Met een hapje en een drankje erbij wordt dit alvast een leuke, ontspannende avond. De opbrengst van de quiz wordt geschonken aan de projecten van Broederlijk Delen.

Ben je gebeten door de quizmicrobe en draag je het steunen van een goed doel hoog in het vaandel? Dan is deelnemen aan de Noord-Zuidquiz de ideale match voor jou! Heel wat mensen staan te popelen om opnieuw deel te nemen. Vlug inschrijven is dus de boodschap! Verzamel vier mensen, geef je groepje een naam en schrijf je in via pegalilea@bredenevuurtoren.be of telefonisch bij parochieassistent Johan Vervaeke via 0499 43 43 64, graag vóór 12 maart.
Deelname aan de quiz is 20 euro per ploegje, te betalen de avond zelf.