‘Ontdek je kerkje’ op ’t Sas

‘Ontdek je kerkje’ op ’t Sas

11 februari 2020 Uit Door decaproen@hotmail.com

Ook dit jaar stond ‘Ontdek je kerkje’ op het programma van de eerste communicanten van ’t Sas en ‘t Dorp. In twee beurten konden zij, samen met het ganse gezin, op 1 februari terecht in de St.-Jozefskerk. Begeleid door onze vormelingen en vrijwilligers en de juffen van de scholen maakten ze een parcours doorheen de kerk met zes thema’s. Zo stonden ze even stil bij de symbolen van het doopsel, luisterden ze naar een verhaal uit de Bijbel, versierden ze hun kaarsenpotje en spraken een gebed uit bij Maria, maakten ze de tafel van Jezus klaar, deden ze allerlei praktische opdrachtjes rond het thema vergeven en werden ten slotte ‘vriendje van Jezus’ waarbij hun foto en hun naam een plaats kregen op het bord. Telkens ze enkele opdrachten vervuld hadden, mochten ze een stukje van de puzzel omdraaien en op het einde verscheen het thema van de eerste communie: ‘Jezus kleurt je leven!’ Dank aan allen voor deze fijne namiddag.

Hieronder vind je enkele sfeerbeelden. De foto’s werden genomen door parochieassistent Johan.