Kerstviering bij OKRA-Bredene

Kerstviering bij OKRA-Bredene

4 januari 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Met 96 Okraïners (leden van OKRA), zat de zaal van De Caproen op dinsdag 20 december goed vol. Voorzitter Marnix nam het woord en legde de werking van de kerstbezinning uit. Iedereen kreeg een blad met aan beide zijden teksten en liederen. De vetgedrukte teksten in de liederen waren voor de zaal. De andere teksten waren voor priester Nikolaas en zijn medewerkers op het podium. Priester Nikolaas begeleidde de zangers op zijn gitaar. De bezinning werd afgesloten met het lied “Door de liefde laat u wekken, spoedt u herders op de baan…” 

 De bezinning was voorbij, tijd voor een flink stuk taart met slagroom. Het smaakte biezonder goed. Daarna begon het optreden van de zussen Mieke en Trees Debacker. Ze zongen heel mooie kerstliederen zoals ‘De herdertjes lagen bij nachte…’ en ook andere liedjes zoals ’Zie ik de lichtjes van de Schelde’. Na een korte pauze kwam er een tweede optreden. Toen hun optreden ten einde liep, nam Marnix afscheid van hen en de zussen sloten af met ‘Ik krijg een heel apart gevoel van binnen’. Was dat door naar Marnix te kijken dat die zussen dat gevoel kregen? Wie weet! Het optreden van de zusjes was piekfijn.

Rond 17 u. was het tijd om de inwendige mens te versterken. Iedereen kreeg met de boter erbij, een bord met 2 zeer grote engelkoeken, één met en één zonder krenten. Koffie was er naar believen. Slechts enkele mensen kregen ze allebei binnen. De meeste aten er één en de tweede namen ze mee naar huis. De Okra-leden zijn niet meer zo jong en er waren verscheidene koppels die meer dan 60 jaar getrouwd waren: Jeannettte en Aimé 62 jaar, Herman en Maria 65 jaar. Proficiat! Zo sloten we rond 18 uur een heel leuke namiddag af die begonnen was om 14 u. Dank je wel medewerkers en bestuur van OKRA.
(Karel Fischer – foto’s Johan Vervaeke)