Uitstap met misdienaars St.-Rikier en St.-Antonius

Uitstap met misdienaars St.-Rikier en St.-Antonius

26 april 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op maandag 10 april, Paasmaandag, verzamelde een kleine horde jongeren aan de Sint-Antoniuskerk. Ze waren met 9 en 2 herders erbij, samen 11. En niet te vergeten Mike, onze gouden misdienaar, die er voor de start bijkwam, maar dan niet langer kon blijven. We hielden de traditie in ere en pastoor Dirk nam een groepsfoto. Daarna begon het vuurwerk van vragen: Waar gaan we naar toe? Wat gaan we doen? Is het nog ver? Gaan we naar Plopsaland? We namen de vragen glimlachend in ontvangst en hielden het bij inktvissen vangen in Calais. Maar dat was natuurlijk niet zo. De verrassingsreis bracht ons via de tram naar het park van Middelkerke waar we even speelden op 3 inktvissen die met opgeblazen ballen waren gemaakt. Dat was alvast leuk. Ondertussen maakten we een spel klaar: Cluedo. We moesten ontdekken wat een fictieve misdienaar had mispeuterd in de mis. Waar had hij zijn portefeuille verloren? In de biechtstoel misschien? Wat had hij per ongeluk uitgeblazen? Het wierookvat of de kaarsen op het altaar? De jongeren konden het antwoord vinden door de woorden en de foto’s in het park te lokaliseren en te schrappen van hun lijst. Dat duurde wel een tijd voor het klaar was, maar iedereen was enthousiast en hielp elkaar. Dat was ook zo voor de prijs die ze konden winnen. Die kregen ze enkel als ze het ook onder elkaar verdeelden. Zo werd het stilaan etenstijd en trokken we verder te voet, naar De Kegel voor een namiddagje bowlen, lasershooten en minigolf. Het leukste vonden de kinderen het lasershooten, dat was intens en wel tof, omdat het niet alleen over schieten ging, maar vooral over elkaar doen verschieten in de schaars verlichte arena vol met muren en robots. Na een gevulde dag trokken we naar de tram die veel vlugger dan in het doorgaan de halte bij de Vuurtorenwijk bereikte. Liep alles vlot: zeker, maar enkele misdienaars hadden het spel Cluedo ook op zichzelf toegepast. Ze vergaten in de loop van de dag hun rugzak en pullover mee te nemen. Gelukkig voor hen werden ze teruggevonden en terugbezorgd.
(Priester Nikolaas)

Onze misdienaars: v.l.n.r. Makar, Samuel, pastoor Nikolaas, An-Quynh, Margot, Nele, Ivan, Quynh-Lam, Evelien, Mike, Anne-Sophie. Ontbreken op de foto: Kyran, Laura, Fay-lee en Alicia

Misdienaars op uitstap met de tram

Misdienaarsspel in het park te Middelkerke

Wandeling langs de zeedijk