Vormelingen St.-Antonius en St.-Rikier maken zelf hun kruisjes

Vormelingen St.-Antonius en St.-Rikier maken zelf hun kruisjes

1 maart 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op woensdag 15 februari, vlak voor de krokusvakantie, kwamen de vormelingen van Sint-Rikier samen in De Pastorie. Onder leiding van keramiste en kunstenaar Nicole Sanders maakten ze een kruisje van klei. Eerst was er een inleiding door priester Nikolaas die een verhaal vertelde over het kruis. Ook enkele liederen werden gezongen. Maar daarna was het de eigen creativiteit die sprak. Nicole legde het allemaal goed uit: om luchtbelletjes te vermijden bij het bakken van de keramiek moet je alles eerst goed kneden. En daarna toonde ze enkele technieken om mee aan de slag te gaan. De vormelingen waren goed mee en maakten allen eerst een kruisvorm die ze daarna versierden met vlinders, harten, of hun eigen naam. Tenslotte kozen ze ook twee kleuren uit die Nicole had meegebracht. Nicole zal nu deze kruisjes glazuren en bakken. Daarna zullen de jongeren hun kruisje terugkrijgen.

Lees verder onder de foto’s…

De vormelingen van Sint-Antonius kwamen diezelfde namiddag samen in het Stekje (het lokaal van onze Chiro Nelle op de Vuurtorenwijk) om er in twee groepen twee maal na elkaar zo’n drie kwartier hun vormselkruisjes te boetseren onder leiding van Rita Pollet, keramiste die dit al vele jaren voor onze vormelingen doet.

Rita legde alles eerst zeer goed uit en dan konden de vormelingen aan de slag. Intussen helpen de catechisten (die dit ook al jaren kennen) onze jongens en meisjes. Iedereen ging tevreden naar huis, de kruisjes moeten nu nog gebakken worden door Rita en dan krijgen we die van haar terug. Een mooie en voor onze vormelingen leuke activiteit!