Voorbereiding op het doopsel op schoolleeftijd

Voorbereiding op het doopsel op schoolleeftijd

17 februari 2020 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op woensdag 5 februari kwamen vier kinderen die dit jaar hun eerste communie doen naar de kerk van St.-Theresia voor een extra bijeenkomst. Reden? Zij waren nog niet gedoopt en kregen zo een voorbereiding op hun doopsel dat binnen hier en twee maanden zal plaats vinden. Ook de ouders en broers en zussen waren meegekomen. De methode die werd gebruikt was de Godly Play methode. Deze kan je niet alleen toepassen op verhalen uit de bijbel, maar ook op liturgische momenten, zoals het doopsel, of de advent bijvoorbeeld. Met drie vilten cirkels werd verwezen naar de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Bij elk van deze cirkels paste een symbool: het water van de schepping, het licht van Jezus, het licht van de wereld en de duif als teken van de Heilige Geest. Terwijl de ouders toekeken mochten de kinderen zelf ervaren wat het is gedoopt te worden door hun eigen knuffel te dopen. Na een mooie bijeenkomst werden nog afspraken gemaakt met de ouders over het doopsel van hun kind.