Startviering in VBS De Dorpslinde

Startviering in VBS De Dorpslinde

14 oktober 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Aan de vooravond van Werelddierendag, de herdenkingsdag van de H. Franciscus, werden de kinderen van de Dorpslinde uitgenodigd om hun huisdier mee te brengen naar de schoolviering. Deze ging door op de banken van de speelplaats. De zon was van de partij en de wind liet zich af en toe voelen, en de kinderen genoten samen met de leerkrachten van de gezellige sfeer. Samen met priester Nikolaas en zijn gitaar werd er veel gezongen, maar ook gebeden. We luisterden naar Jezus die de dieren als voorbeeld nam om je geen zorgen te maken. En ook het verhaal van Franciscus en de wolf van Gubbio werd verteld. Op het einde kwamen de kleuters erbij om de zegening mee te maken. Er waren honden, een poes en de schoolkippen waren ook van de partij. Met hun voornaam werden de honden aangesproken en kregen ze een kruisje met gewijd water. Zo kwam een einde aan een bijzondere viering.

Ook voor de schoolkippen was het een gezegend moment © Dorpslinde