Samana Bredene op bedevaart naar het Visserskapelletje

Samana Bredene op bedevaart naar het Visserskapelletje

De jaarlijkse bedevaart naar de Visserskapel in Bredene gebeurde dit jaar op zondag 28 mei. Zoals gewoonlijk begon ook dit jaar de bedevaart met koffie en gebak. Tegen halfvier was alles naar binnengewerkt en vertrok men naar de visserskapel. Daar wachtte priester Geert ons op voor een gebedsdienst. Om 16 u. had iedereen er een plaatsje gevonden. Ook heel wat andere mensen hadden de weg gevonden naar de kapel. Er werd samen gebeden en gezongen, met dank aan heel wat medewerkers. Tegen het einde van de dienst zegende priester Geert ons allen met de monstrans. De dienst eindigde met het lied: “O.-L.-Vrouw van Vlaanderen.” Het was al tegen 17 u. toen Patricia het slotwoord nam en ons allen een goede thuiskomst wenste. Een geslaagde bedevaart.
(Karel Fischer)