Start van een nieuwe gemengde Chirogroep op de Vuurtorenwijk

Start van een nieuwe gemengde Chirogroep op de Vuurtorenwijk

9 augustus 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Het is al enkele jaren bezig, het nadenken om ooit eens samen één Chiro te vormen. Chiro Speelvogels (jongens) en Chiro Noorderwind (meisjes) zijn al vele jaren apart actief maar werkten in het verleden ook al veel samen. Er werd vaak samen naar buiten getreden op de Kerstmarkt, de Broederlijk Delen maaltijd en vele initiatieven die op de parochie plaats hebben. Voor het jaarlijkse bivak werd materiaal en tenten altijd gedeeld en werkten leiders en leidsters goed samen om één bivakthema uit te werken.

Meer en meer kwam het verlangen om volledig samen te werken in één nieuwe werking. We krijgen zo plots een grote leidingsploeg van zo’n 20 jonge mensen en de afdelingen zullen ook verdubbelen in aantal, zodat andere en nieuwe spelen nog meer mogelijk zullen zijn.

Reeds een heel jaar zat de leiding vaak samen om alles goed te overleggen, om duidelijke afspraken te maken, om die overgang vlot te laten verlopen… En voor we op bivak vertrokken was alles in kannen en kruiken. We hebben een stevig draaiboek waar alles in te lezen staat. We zijn er klaar voor!

En we hebben ook een nieuwe naam: ‘Chiro Nelle’. We inspireerden ons op de Vuurtoren op onze wijk, de Lange Nelle. Die straalt over gans de wijk. Zo wil ook onze Chiro zijn: stralen voor alle kinderen die hier van harte welkom zijn om mee op stap te gaan en om zich hier thuis te voelen. ‘Nelle’ betekent trouwens “fakkel”, “de stralende”, “de schitterende”…

Vanaf zondag 15 september is iedereen vanaf het 1e leerjaar welkom. Om 14 u. staan we paraat met de leiding aan het Stekje (Mansveldstraat – het vroeger Noorderwind-lokaal). De jongste afdelingen zullen ook daar hun lokaal hebben. De oudste afdelingen trekken na de openingsformatie naar ‘het Vonkje’ (Th. Van Loostraat – de vroegere lokalen van de Speelvogels). We zullen alle details uitvoerig kunnen lezen in het ‘Vuurtje’, het maandblaadje dat we vorig jaar reeds gemeenschappelijk hadden. We hopen natuurlijk op veel steun van mensen van de Vuurtorenwijk, vrienden van de Chiro, ouders en vele (nieuwe) kinderen en jongeren. Dat we samen voor hen mogen stralen en schitteren, samen veel plezier maken en de vriendschap met velen delen…

De Lange Nelle (foto Marc Loy)