Mariaverering aan de Visserskapel

Mariaverering aan de Visserskapel

30 mei 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

In de maand mei eren wij Maria. Aan de Visserskapel te Bredene komen velen even langs om een momentje te bidden en tot rust te komen.

MARIAWAKE – AAN WATER GEEN GEBREK

Maandag 30 april, aan de vooravond van de meimaand. Aan de Visserskapel trotseerde een kleine groep dapperen het water dat de hele dag bij momenten met bakken uit de hemelsluizen stroomde. ’s Morgens al was er aan water geen gebrek voor het poetsen van de banken. In de namiddag hielden we het evenmin droog. Toch waren een aantal mensen trouw op post voor het zingen van Marialiederen, onder begeleiding van Ocarina en dirigent Germain Demuynck.

MARIATOCHT IN EEN STRALEND ZONNETJE

Op donderdag 17 mei trokken leerlingen en leerkrachten van OLVO-Vuurtoren naar het Visserskapelletje. De maandelijkse viering in mei zaten we er samen om te bidden en veel te zingen. Het werd een ingetogen viering en een leuke tocht voor de kinderen.