Kruisoplegging en catechesemoment vormelingen Sas

Kruisoplegging en catechesemoment vormelingen Sas

8 maart 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 18 februari zetten de vormelingen van St.-Jozef een belangrijke stap in de voorbereiding op hun vormsel met een viering waarin ze hun vormselkruisje opgelegd kregen – door hun papa en mama – als teken van hun keuze voor Jezus. Op het kruispunt van hun leven moeten deze jongeren kiezen welke weg ze inslaan. We hopen dat dit kruisje hen mag oproepen de weg van Jezus te gaan, een weg van vrede en verzoening, van eenvoud en dienstbaarheid, van liefde en gerechtigheid.

Lees verder onder de foto’s

Voorbereidingsmoment vormelingen SAS

Een voorbereidende activiteit was dan weer voorzien op zondag 19 februari met afspraak in de St.-Jozefskerk. Een speurtocht in de kerk aan de hand van een plattegrond en een invulformulier bracht de vormelingen nieuwe inzichten bij over het huis van God. Samen met Kristine en Matthias maakte parochieassistent Johan hen vervolgens op speelse wijze warm om zich na hun vormsel aan te sluiten bij Young Spirit, een initiatief van de salesiaanse gemeenschap in Oostende. De dromen die de jonge Giovanni Bosco had, maar ook de verschillende dromen in de Bijbel, inspireerden de catechisten om een dromenvanger te maken als decoratie voor de vormselviering. Van Genesis tot de Openbaring gebruikt God dromen om mensen te inspireren, te waarschuwen of tot inzicht te brengen. Dromen… een geschenk van God, zou wel eens een goeie insteek kunnen zijn voor de viering. 
(tekst & foto’s: Johan Vervaeke)