Gezinsmoment eerste communicanten rond vasten en Pasen

Gezinsmoment eerste communicanten rond vasten en Pasen

28 maart 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op weg naar Pasen maakten we op zaterdag 23 maart tijd om de eerste communicanten van Sas en Dorp op een speelse wijze te laten kennismaken met de vastenperiode en de Goede Week. In de Sint-Jozefskerk verzamelden zich iets meer dan de helft van de kinderen met hun papa’s of mama’s. Ook de broertjes en zusje waren welkom. Startende bij Aswoensdag vertoonde het spelbord 40 voetjes telkens voorzien van een opdracht, die de eerste communicanten en de ouders zelfstandig moesten uitvoeren in de kerk. Via een woordzoeker, een kruiswoordraadsel, een doolhof, een memory-spel, een rebus en andere spelletjes kwamen ze meer te weten over wat de veertigdagentijd inhoudt. Er waren ook een drietal praktische proeven zoals het ‘trekken door de Rode Zee’ of geblinddoekt een tocht maken zoals Bartimeüs. Rond Broederlijk Delen kregen ze foto’s voorgeschoteld van situaties van bij ons en in het Zuiden en moesten ze deze aan mekaar linken. Eindigen deden ze met het in de juiste volgorde leggen van de kruisweg waarbij ook de nodige commentaar voorzien was. Kinderen én mama’s en papa’s waren in dit anderhalf uurtje enthousiast bezig. We hoorden niets dan lof over de aangeboden activiteit waarbij beide partijen een leuke en leerrijke namiddag beleefden.