Paasboodschap

Paasboodschap

4 april 2020 Uit Door decaproen@hotmail.com

Beste medeparochianen

In deze corona-tijden willen we jullie nabij zijn. Dit kan momenteel niet in onze kerken en dit (voorlopig) tot en met 19 april. Toch willen we deze, voor christenen, belangrijke periode niet zomaar laten voorbijgaan. Op weg naar Pasen willen we elkaar bemoedigen in het geloof. Het is niet omdat we niet kunnen samenkomen in de kerk dat de Heer niet werkt! We kunnen samen deze heilige tijd van Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Paaszondag op een andere manier beleven.

Witte Donderdag – Goede Vrijdag – Stille Zaterdag – Pasen

Op deze website plaatsten we een aantal initiatieven om de Goede Week thuis te beleven, in het gezin. Een gebed om ontferming en barmhartigheid in de voorbereidingstijd naar Pasen, een digitale kruisweg met beeld en muziek, een speelse tocht naar Pasen en een kruisweg voor kinderen en jongeren. Digitale vieringen (via kerknet.be) of de viering op televisie kunnen ook een hulp zijn. Op Goede Vrijdag, vrijdag 10 april, zendt Focus-WTV om 15 uur de kruisweg uit vanuit de Sint-Gilliskerk in Brugge.
De kruisweg wordt voorgegaan door bisschop Lode Aerts. Maar ook hier ter plaatse blijven er initiatieven die belangrijk zijn.

Op Witte Donderdag om 20 u. zullen de klokken nog eens luiden uit solidariteit voor iedereen die zich inzet of zorgt voor onze medemensen in nood. Daarna luiden de klokken niet meer.

Op Goede Vrijdag zullen wij in onze kerken om 15 u. eventjes de doodsklokken luiden. Uit respect voor de dood van Jezus nodigen we jullie uit om 15 u. te bidden in verbondenheid met allen die lijden in de wereld.

De stilte van de klokken zal duren tot Pasen, waar we zaterdag om 20 u. en zondag om 10 u. de feestklokken gedurende 10 minuten zullen luiden in alle kerken van onze pastorale eenheid. We nodigen iedereen uit om dan zingend of biddend te danken om de vreugde van Pasen.

Dit jaar worden er uitzonderlijk geen palmtakken gezegend.
Daarom dit bijgevoegd kaartje.

Broederlijk Delen

In het paasweekend wordt ook altijd de omhaling van Broederlijk Delen gehouden in de kerk. We nodigen jullie uit te delen met broers en zussen en de projecten van Broederlijk Delen te steunen.
– Dit kan door rechtstreeks te storten naar Broederlijk Delen Nationaal op rekeningnummer BE12 0000 0000 9292, met vermelding ‘gift PE Galilea Bredene-Vuurtoren’.
– Dit kan ook door op onze rekening van PE Galilea Bredene-Vuurtoren te storten op rek. BE92 0689 3636 0023. Wij storten dan alle sommen samen door naar Broederlijk Delen.
– Dit kan ook door een envelop (in iedere kerk liggen er achteraan klaar) met een gift te deponeren in de pastorie of parochiale secretariaten van onze pastorale eenheid.
Dank alvast om solidair te zijn en het Zuiden niet te vergeten.

Zalig Pasen

Tenslotte wensen we natuurlijk binnenkort ook in de kerk weer samen te kunnen bidden en vieren. We wensen jullie alvast een Zalig Pasen.

Van harte gemeend en hou het gezond!
Het team van de PE Galilea Bredene-Vuurtoren