Startweekend vormelingen Sint-Antonius

Startweekend vormelingen Sint-Antonius

22 november 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Van vrijdag 16 tot zondag 18 november trokken 26 vormelingen, 8 catechisten en begeleiders en 4 koks naar het Zuid-West-Vlaamse Tiegem, onze jaarlijkse stek om de vormselcatechese te starten. Met veel enthousiasme vlogen de catechisten er in. Het was dit jaar een bijzonder drukke groep, maar de gasten deden met alles goed mee. We leerden vooral elkaar beter kennen, maar er waren ook verschillende momenten dat we samen naar de diepte gingen. Veel duiding, een bezinningstocht, veel zang ook en een eucharistie in de boskapel op de Tiegemberg deden onze jongeren aanvoelen dat er meer is in het leven, en dat die weg van Jezus de moeite waard is. “Om zo te leven, moet je in vorm zijn” was opnieuw ons thema en dat hebben ze duidelijk begrepen. Nu maar hopen dat ze deze goeie start doortrekken en dat we ook de steun krijgen van alle ouders om verder op weg te gaan…

Bezinningsmoment rond de betekenis van het Vormsel

Gebedsvrienden gezocht

Om onze 27 vormelingen te ondersteunen (wij nodigen hen immers uit om iedere zondag aan te sluiting bij onze viering in de kerk) zijn we op zoek naar 27 gebedsvrienden, die voor hen bidden en steunen waar ze kunnen. Geef je alsnog je naam op aan één van de catechisten of aan pastoor Dirk. Wij vinden de verbondenheid met de parochie zeer belangrijk en zijn ieder jaar weer blij dat trouwe kerkgangers hun steentje willen bijbrengen…

Lekker eten
Even rusten bij een lekker wafeltje
Een dankmoment voor onze kookploeg