Instapviering advent eerste communicanten St.-Theresia

Instapviering advent eerste communicanten St.-Theresia

9 januari 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 22 december kwamen de eerste communicanten van St.-Theresia, samen met hun ouders, naar de kerk voor de eerste instapviering. Aan het begin van de viering brachten de kinderen een theelichtje naar voor dat keurig vooraan geplaatst werd in een V-vorm. De V van vrede, vriendschap en vreugde, zo benoemden de kinderen zelf hun werkstuk. Daarna werden ze apart genomen in de winterkapel om te luisteren naar het verhaal van de boodschap met aansluitend het geboorteverhaal, gebracht door Aurélie. Terug in de kerk gekomen, namen ze weer plaats bij de ouders en mochten ook nog eens vooraan komen om het Onzevader te bidden. Daarna werden ze door de priester uitgezonden in de kerk om de vredesboodschap aan hun familie door te geven. Het was een stemmige viering en een eerste kennismaking met het gebeuren in de kerk voor onze kinderen.

De lichtjes in V-vorm van vrede, vriendschap en vreugde