Boeiende voordracht over Fritz Vincke

Boeiende voordracht over Fritz Vincke

30 maart 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op dinsdag 15 maart gaf Guy Delanghe, gids bij Toerisme Vlaanderen en Bredene, een bijzonder boeiende uiteenzetting, voorzien van het nodige beeldmateriaal, bij OKRA Bredene in De Caproen. Dagelijks passeren honderden mensen, waaronder hijzelf, de Fritz Vinckelaan op ’t Sas. Reden voor de spreker om een studie te wijden aan het gezin Fritz Vincke – Seraphine Zoete. Beiden waren tijdens WOII lid van een verzetsbeweging die vooral actief was aan de Belgische kust. In 1943 wordt hij op zijn bloemenkwekerij in de Prins Albertlaan door de Gestapo aangehouden. Een week later arresteert die eveneens zijn vrouw, Seraphine Zoete. Na een verblijf in enkele gevangenissen wordt Fritz midden juni 1944 op de trein gezet richting Duitsland. Geen van beiden overleefden de oorlog. Dit en nog veel meer kwamen de 40-tal aanwezige leden van OKRA Bredene te weten tijdens de voordracht. De namiddag werd afgesloten met koffie en taart.

(c) Johan Vervaeke
(c) Johan Vervaeke