Eerste communietocht St.-Theresia en St.-Rikier

Eerste communietocht St.-Theresia en St.-Rikier

1 mei 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Met grote vreugde verwelkomde het team van de Eerste Communie in Bredene Dorp en Duinen 18 kinderen en hun ouders voor de jaarlijkse Eerste Communietocht in de kerk van Sint-Rikier. Deze speciale avond bracht de meeste communicanten nog eens samen.

Na een korte inleiding door pastoor Nikolaas, die meteen ook alle aanwezige medewerkers nog eens voorstelde, vormden de kinderen spontaan groepjes om zo van start te gaan en elk bij een halte te beginnen. Ook diaken Ronny Vanpraet kwam ons voor de gelegenheid ondersteunen. Hij leidde de halte die het doopsel nog eens onder de aandacht bracht. Zo waren er vele verschillende aspecten van de geloofsweg aanwezig zoals het laatste avondmaal en wat Jezus deed op die avond, bidden en vele mooie verhalen uit de kinderbijbel. De kinderen kregen bij elke halte een opdracht die ze graag en enthousiast uitvoerden. Ze werden ook telkens beloond met een sticker of een stempel. Zo konden ze hun kaart volledig invullen. Ondertussen trok juf Jeannot enkele foto’s en legden juf Ann, Daniël, Brigitte, juf Caroline, Ilza en Helen met handen en voeten en met overtuiging hun eigen opdracht uit.

Op het einde van de avond werd iedereen bedankt en konden de gezinnen met een tevreden en warm gevoel naar huis terugkeren. Een nieuwe stap in de geloofsweg naar de Eerste Communie hadden ze samen gezet. De volgende afspraak komt er ook aan: de rechtstreekse voorbereiding op de communie.