Uitstap naar Bellewaerde met WZS De Caproen

Uitstap naar Bellewaerde met WZS De Caproen

6 september 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Omdat we er ons met de Welzijnsschakel van bewust zijn dat veel gezinnen zich, met hun vaak beperkte budget, weinig uitstappen kunnen veroorloven, tekenden we eerder dit jaar in op het aanbod van een groepsdaguitstap van het ‘Fonds Vakantie voor iedereen’. Aangezien deelnemers hieraan beperkt waren, werd een deel van de opbrengst van ‘De Warmste Week’ aangewend om nog andere gezinnen over de streep te halen. Uiteindelijk trokken we op zaterdag 19 augustus met 67 leden naar het pretpark Bellewaerde.

Starten deden we in De Caproen met een gezamenlijk ontbijt. Met een chocoladekoek en een croissant werd de fond gelegd voor een fijne dag. Even later werden de gezinnen met een volle autocar en enkele auto’s richting Ieper geloodst en onder een stralend zonnetje én met een plannetje in de hand in het park losgelaten. Zo konden de gezinnen op eigen tempo en naar eigen interesse met de kinderen genieten van het grote aanbod aan attracties. De lange wachtrijen moest je er evenwel bijnemen… Maar dat kon de pret niet bederven, getuige de stralende gezichtjes van de kinderen.

Maar Bellewaerde biedt meer dan toffe attracties. Zo komt een giraf al eens zijn nek uitsteken en doen de ringstaartmaki’s alles om je aandacht te trekken. Flamingo’s poseren wanneer je met het bootje voorbij vaart, maar je kan er ook neusberen spotten. De capibara lijkt dan weer op een flink uit de kluiten gewassen cavia. En met een treintje maak je zowaar een ritje door het roofdierenverblijf. Onze kleinsten konden zich eens te meer uitleven in het dierenpark met een bonte verzameling aan schapen, geiten en alpaca’s.

Op de middag mochten we aanschuiven aan het buffet in The King’s Table. Balletjes in tomatensaus, vol-au-vent of een pasta bolognaise vonden de weg naar gretige mondjes. We voelden ons de ‘koning’ te rijk en werden door het aanwezige personeel stevig in de watten gelegd. Na deze heerlijke maaltijd konden onze gezinnen verder genieten van hun dagje uit. Sommigen waagden zich in de namiddag aan de River Splash of de Niagara waarbij het opspattende koele water intens deugd deed bij dit warme weer!

Maar ook aan mooie liedjes komt een einde en zo verzamelden we om 18 u. aan de bus en een uurtje later waren we terug thuis. “De dag was veel te kort” en “we zouden dit meer moeten doen”, hoorden we na afloop van deze geslaagde uitstap, die vlekkeloos verliep dankzij de goede voorbereiding van het bestuur. Hopelijk kan dit pretparkmoment zorgen voor een lichtpuntje in het dagelijks leven van onze kwetsbare gezinnen. 
(Johan Vervaeke)