VBS Duinen op bezoek bij St.-Vincentius

VBS Duinen op bezoek bij St.-Vincentius

27 december 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van VBS Duinen brachten een bezoek aan “De Boeie”, onze plaatselijke St.-Vincentiusvereniging. Diaken Ronny vertelde hen over de stichter ervan nl. de heilige Vincentius a Paolo. Hij liet hen ook raden naar de betekenis van onze naam. De kinderen konden snel de link leggen van het redden op zee naar het redmiddel voor mensen die het moeilijk hebben. Ze zagen ook een bedeling ter plaatse en werden tevens uitgenodigd om tijdens de advent wat droge voeding mee te brengen van thuis. Het was een geslaagde onderneming want Jeannot en Anuschka, die de voeding kwamen afhalen tijdens de jaarlijkse kerstmarkt van de school, werden bijna bedolven onder de zakken vol voeding maar ook enkele andere zaken zoals speeltjes of boeken. Hartelijk bedankt directeur, leerkrachten , leerlingen en ouders. We kunnen onze leden weer gelukkig maken door jullie tussenkomst.