Weekend met vormelingen Sas en Dorp

Weekend met vormelingen Sas en Dorp

1 juni 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op vrijdag 6 mei vertrokken 61 mensen richting Westouter. De reden van deze kleine invasie: het vormselweekend in voorbereiding op de grote dag van het vormsel zelf dat zou plaats vinden het weekend erna. Onder deze 61 mensen, 8 volwassen begeleiders en 3 koks. Op dit weekend werd een evenwichtig menu aangeboden, en dat niet alleen aan tafel. Er waren 6 catechesebeurten die gespreid werden over de verschillende dagen van het weekend. De onderwerpen van deze catecheses gingen over de kern van het christelijk geloof en op zondag over de Heilige Geest. Telkens werden deze catecheses verwerkt in deelgroepjes onder leiding van een begeleider, met vraagjes en doe-opdrachtjes. Wie is Jezus voor jou persoonlijk? Waarom stierf hij op het kruis ? Was Jezus een oplichter of was het waar wat hij zei en is hij de Weg, de Waarheid en het Leven? Wie is de Heilige Geest? Wat doet de Heilige Geest? Deze vragen werden aangesneden op maat van de vormelingen en door priester Nikolaas gebracht met een mooie presentatie. Alle andere volwassenen hadden een deelgroepje onder hun leiding en het was mooi om te zien hoe dit groepje aan het einde van het weekend dichter bij elkaar was gegroeid en hoe zij ook zelf iets aanbrachten over de Heilige Geest. Voeg daarbij ook een prachtige eucharistieviering, een tof Master Mind bosspel en een bonte avond met heel wat bijdrages van de vormelingen en je begrijpt waarom onze kleurrijke vormelingengroep stralend terugkeerde naar huis op zondagnamiddag. Met dank aan onze kookploeg die een prachtig menu verzorgde en aan onze ploeg Hoan, Jasper, Steve, Nita, Matthias, Kristine en Johan die dit mogelijk maakten. We kijken uit naar een nieuwe locatie voor volgend jaar en mogen ondertussen al een geslaagd weekend als ervaring op onze conto schrijven. 
(priester Nikolaas)

De foto’s van het weekend vind je terug via: https://www.vormselwerking.be/achter-de-rug/