Bijeenkomst vormelingen Dorp

Bijeenkomst vormelingen Dorp

22 november 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

De avonden voor de vormelingen zijn niet alleen een samenkomen, maar een viering van geloof, gemeenschap en groei. Op vrijdag 10 november beleefden de vormelingen een bijzondere avond die doordrenkt was met zang, verhalen en inspiratie, waarbij ze de klanken van nieuwe liederen vorm gaven en in een Godly Play-beurt het verhaal van de synagoge en de bovenzaal beleefden en verwerkten. Wie er niet bij kon zijn, kreeg de kans om de dag erna mee te volgen in een inhaalbeurt.
Het gezang van de avond bracht een gloed van vernieuwing en bezieling. De vormelingen werden uitgedaagd en verrijkt door het oefenen van nieuwe liederen. Het klonk niet als een koor, maar iedereen zong zoals hij gebekt was en deed zijn best. De muziek diende niet alleen als een verzameling noten, maar deed ons ook al proeven van het vormselfeest in mei. 

Het hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld het Godly Play-verhaal dat het verhaal van de synagoge en de bovenzaal tot leven bracht. Het verhaal nam de vormelingen mee op een reis door tijd en ruimte, waar ze werden ondergedompeld in het moment dat Jezus in de synagoge het woord nam en zei: “Het woord dat jullie zopas hebben gehoord, is nu in vervulling gegaan.” Daarbij kwam ook het verhaal van het laatste avondmaal. Beide delen woord en tafel vinden we ook terug in de eucharistie. We stonden dan ook stil bij de structuur van de eucharistie en de verschillende onderdelen er van. 

De avond bood niet alleen een platform voor oefening en leren, maar bracht ook een gevoel van saamhorigheid en vreugde. We gingen versterkt naar huis. 
(pastoor Nikolaas)