Ontbijtactie Broederlijk Delen was een succes!

Ontbijtactie Broederlijk Delen was een succes!

Op zondag 16 mei was het eindelijk zover. We hadden alle acties t.v.v. Broederlijk Delen (die normaal in de 40-dagentijd doorgaan) uitgesteld maar kozen er dit jaar voor om met onze 4 parochies samen te werken aan één project: een ontbijtactie. In een sterke samenwerking met onze Oxfam-Wereldwinkel (Vuurtorenwijk), die meteen voor veel logistieke steun zorgde!

Mensen konden het uitgebreid ontbijtpakket komen ophalen (de meesten kozen hiervoor) in de wereldwinkel maar er waren ook vrijwilligers genoeg om eventueel ook bij mensen thuis te leveren!

En of het gelukt is! We kijken tevreden terug naar een blije en sterke actie met een grote voorbereiding en organisatie, met vooral veel samenwerking met zo’n 30-tal vrijwilligers uit onze 4 parochies (3 dagen was er constant hulp en werd alles klaargemaakt in Zaal Vuurtoren en werden de ontbijtzakken gevuld).

En het werd ook een heel mooi resultaat. Uiteindelijk bestelden 210 mensen een ontbijtpakket (met producten uit de Wereldwinkel of van lokale, duurzame of biologische landbouw) en behaalden we een mooie winst van 1.881,79 euro. Ook waren er heel wat giften!
Dankjewel voor zoveel inzet en steun!
(pastoor Dirk)

Lees verder onder de foto’s

Hieronder nog enkele blije reacties van deelnemers aan onze actie:

“Het is even wennen in het secretariaat van de SInt-Antoniusparochie als de muren mij leeg aankijken. Een hele week was het anders, dozen gestapeld zorgden voor een beperking van de ruimte. Verlangend, wachtend om heel wat mensen gelukkig te maken op onze pastorale eenheid, bij de mensen van de Wereldwinkel en onrechtstreeks ook in het Zuiden. Je kon allicht vermoeden dat er een hele organisatie achter zat, met de berichten die je in dit weekblad kreeg. Mijn uitdeelronde zit er op en er is even tijd om één en ander aan de tekstverwerker toe te vertrouwen. De mensen die ik mocht bezoeken waren blij. Ze moesten niet lang wachten op hun pakket. Ook enkele toevallige voorbijgangers zijn blij dat er wat leven op straat is. Ze kijken de uitdelers die soms met veel pakketten op één adres moeten zijn nieuwsgierig aan. Ondertussen lopen hier in de Wereldwinkel de mensen die zelf ophalen druppelsgewijs binnen. Het gaat er vrolijk en enthousiast aan toe. En gestroomlijnd. Een viruspreventieve aanpak werd de hele morgen en ook hier aangehouden. Dat wil zeggen éénrichtingsverkeer in de winkel en het zaaltje en een steward bij de deur die in en uitgaand verkeer regelt. Ook in de vroege morgen was dit zo in zaal Vuurtoren. De meer dan 200 pakketten waren al de dag er voor voorbereid, maar nu moesten de broodjes en alle verse waren nog in de zakken gebracht worden. Ze werden in een mum van tijd gevuld door de onderlinge taakverdeling en door de goede voorbereiding, want op elke zak stond precies wat erin moest zitten. Voor sommige mensen was dit het eerste weerzien na een lange tijd en niet iedereen herkent iedereen onmiddellijk. Wat wil je met al die maskers? In ieder geval een pluim voor de supervlotte samenwerking en organisatie. Dank aan de sponsors, vooral de Wereldwinkel die voor een gratis pakje koffie zorgde bij elk pakket. Dank aan alle medewerkers, van de initiatiefnemers over de poetsers tot de bedelers, te veel om op te noemen. Tenslotte ook dank voor jullie steun aan Broederlijk Delen. In dit bijzondere jaar kunnen we met de PE Galilea Bredene-Vuurtoren terugkijken op een geslaagd initiatief.”  (Pr. Nikolaas Vanneste)

Lees verder onder de foto’s

“Dank voor het niet alleen (h)eerlijk maar ook voor het ‘rijk’ ontbijt. Nicolaas, dank voor het brengen. Helaas heb ik je ‘gezicht’ gemist !!”  (Willy)

“Deze morgen om acht uur kregen we onze ontbijten van Broederlijk Delen. We waren erg verrast van het vele lekkers dat we voor onze bijdrage kregen. Het was zeker geen sober maal. We kunnen er deze avond nog eens van eten. Welgemeende dank ook aan de vrijwilligers. Hartelijke groeten”  (Jos en Chris Stubbe-De Zaeytijdt).

“Het was een prachtige maaltijd. Heel geslaagd! En ook ’n mooie steun voor Broederlijk Delen.”  (Marnix)

Lees verder onder de foto’s

“Beste Dirk en alle vrijwilligers, proficiat en van harte dank jullie voor de goed gevulde ontbijtzakken, prachtig werk voor het Zuiden die jullie elk op jullie eigenste manier hebben gedaan, lieve groeten en met de stille hoop op een weerzien”  (familie Vyane – Goes EddyArlet, familie Van Daele-Vyane, familie Keirse- Vyane ).

“Dag Dirk  en de vele hulp achter de schermen. Ik kan niet anders dan je feliciteren met de super geslaagde ontbijtactie… Zeker voor herhaling vatbaar naar volgende jaren. Tot in de puntjes voorbereid samen met het ganse team die de initiatieven, de aankopen en administratie verzorgden…. Een dikke pluim voor hun betrokkenheid. Wat hebben we genoten van het rijkelijk gevarieerd ontbijt…. de zondag startte goed. Nog veel zonnige energieke dagen… Weldra terug naar het normale levensritme. Hartelijke groeten.”  (Jo Vercruyce).

“Beste Dirk, Edwin & Christine en André, we hebben gisterenmorgen genoten van ‘n héérlijk ontbijt hoor, echt super gedaan, zo’n uitgebreid aanbod en vol van lokale producten, schitterend! Nogmaals dikke proficiat voor dit prachtig initiatief !!  (Xavier en co).