38ste Dag van de chronische zieke mensen

38ste Dag van de chronische zieke mensen

26 oktober 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zondag 9 oktober was het voor de 38e keer Dag van de chronisch zieke mensen. Naast de viering om 9.30 u. in de St.-Antoniuskerk was er in de St.-Rikierskerk om 11u. een eucharistieviering met ziekenzalving. Wie het moeilijk had kon echter meteen terecht in de zaal “Cappelrie”. Daar wachtte een receptie op de 84 ingeschrevenen. Voorzitster Cecile Verstraete zorgde ervoor dat de tongen van de aanwezigen gestreeld werden met een lekkere aperitief met versnaperingen. Dat beperkte zich niet tot één glas. Het glas werd verschillende keren bijgevuld en de versnaperingen aangevuld. Niet alleen de tong, de ganse mond (het bekkeneel) werd gestreeld.

Om 13.15 u. was het tijd voor het middagmaal. Een lekkere soep met broccoli-roosjes kwam men aan tafel opdienen. De soep was zo lekker dat sommige veel-eters een tweede bord, ja zelfs een derde bord naar binnen werkten. Lekker! Er volgde nog varkensgebraad met portosaus, kroketten en groenten garnituur. Als dessert volgde nog koffie met een heel groot stuk lekkere taart met slagroom. Bij het dessert kwamen er nog 6 mensen bij die alleen daarvoor ingeschreven hadden. Zo zat de zaal goed vol met 90 eetlustigen.

Rond 16 u., na de inspanning bij het verwerken van al dat lekkere voedsel, volgde de ontspanning. Davis en Mia brachten met behulp van hun elektronische installatie meezingers van toen. Hoofdzakelijk Nederlandstalige liedjes. Er waren ook wel wat Engelstalige en zelfs een paar Franstalige erbij. Afwisselend werd er gezongen door Davis of door Mia. Af en toe zong de zaal ook mee. Er waren bij de genodigden ook veel dansers die gebruik maakten van de open plekken tussen de tafels. Rond kwart voor zes waren ze ermee klaar en na het afscheidswoord van Dirk Declerck liep de leuke namiddag op zijn einde. Iedereen was tevreden en welgezind dankzij voorzitster Cecile Verstraete en de vele medewerkers en -werksters die er een echt feest van gemaakt hebben. 
(Karel Fischer)