Vormingsnamiddag bij Samana: TV-Touché

Vormingsnamiddag bij Samana: TV-Touché

29 november 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op maandag 13 november kwamen 61 leden van Samana- Bredene samen in De Caproen voor een gezellige tv-namiddag. Voorzitter Dirk heette iedereen welkom en in het bijzonder spreker Herman Vanhaelemeesch. In zijn welkomstwoord gaf Dirk een woordje uitleg over

Samana TV, elke eerste zondag van de maand te bekijken via Eclips TV. Dit is een praatprogramma voor en door mensen met een chronische ziekte en hun mantelzorgers. Je kan het (ook de herhalingen) bekijken via https://www.samana.be/samanatv/. Verder werd de jetonactie van de Spar besproken, het kan geld in het laadje brengen voor onze afdeling.

Dan volgde spreker Herman met TV-Touché, een vormingsmoment waarbij we onze hersenen herinneringen lieten ophalen via TV-fragmenten van vroeger. Er werden een 20-tal videofragmenten getoond vanaf het jaar 1954 tot 1995. De eerste fragmenten waren nog in wit-zwart, dit tot 1975, dan was er kleurentelevisie. Velen herkenden Kapitein Zeppos, Johan en de Alverman, het Mannetje, Spel zonder grenzen, De drie wijzen, De collega’s, Gaston en Leo enz… Over ieder fragment werd er een vraag gesteld om te zien wat we er nog van wisten. Zo bleek dat ons publiek nog een goed geheugen had want op de meeste vragen werd er juist geantwoord.

Na deze vertoning werd bij een tas koffie met gebak nagebabbeld. Dirk wenste iedereen een goede thuiskomst en hopelijk een weerzien op de kerstontmoeting op 16 december. 
(Rita Vanhaelst)