Stijn Vanassche nieuwe directeur in het OLVO Vuurtorenwijk

Stijn Vanassche nieuwe directeur in het OLVO Vuurtorenwijk

4 september 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Kort voor de zomervakantie raakte bekend dat Stijn Vanassche aangesteld werd tot de nieuwe directeur van het College op de Vuurtorenwijk. Wij zochten hem op voor een kennismaking.

Piet Soete en Greet Aspeslagh geven hun carrière een nieuwe wending. Tot eind vorig schooljaar vormden zij samen het directieteam (allebei halftijdse werkend) van het college op de Vuurtorenwijk. Er moest dus uitgekeken worden naar een nieuwe directeur. Dat werd Stijn Vanassche.

Stijn Vanassche werd geboren in Roeselare in 1980 en groeide op in Merkem. Vijftien jaar geleden verliet hij de Westhoek en vestigde zich in Oostende. Hij volgde middelbaar onderwijs in Diksmuide, daarna een lerarenopleiding in Torhout. Deze studiekeuze was eigenlijk van zelfsprekend, want werken met kinderen lag hem wel.

Stijn Vanassche: “Tijdens mijn studententijd was ik in de zomer actief op de speelpleinwerking. Maar ook in de andere perioden van het jaar lieten de kinderen mij niet los. Zo werkte ik op zondag vaak mee aan de “kinderwoorddienst” tijdens de zondagsviering in de kerk.”

Na zijn opleiding was de stap naar het onderwijs dus vanzelfsprekend. “Ik heb meer dan 10 jaar les gegeven in de lagere school. In die periode stond ik in alle leerjaren voor het bord in meerdere scholen: één jaar in Reninge twee jaar in Middelkerke en de rest van de tijd in verschillende scholen van het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Oostende. In 2013 werd ik directeur in de vrije school van Lombardsijde die tot dezelfde scholengroep behoort als het college van Oostende.”

Dat zou zo gebleven zijn was daar niet plots die vacature gekomen in Oostende. “Dat was een unieke kans om wat dichter bij huis te werken. Bovendien zou ik zo terug in de vertrouwde OLVO-groep komen. Ik stelde mijn kandidatuur voor de vrijgekomen functie en kreeg het fiat van het schoolbestuur .” Intussen is hij al aan de slag gegaan op de Vuurtorenwijk: “Deze zomer ben ik volop bezig met mij in te werken op school. Ik probeer ook telkens een beetje van de buurt te verkennen. Ik ken de wijk nog niet zo goed, maar dat heeft dan als pluspunt dat ik onbevooroordeeld aan deze uitdaging kan beginnen.”

Zijn verwachtingen zijn alleszins hooggespannen. “Ik kijk er echt naar uit om met het enthousiaste Vuurtoren-team samen te werken. Anderzijds besef ik ook dat het hard werken zal zijn om de prestaties van een ervaren directeur als Piet Soete, de laatste jaren in samenwerking met Greet Aspeslagh, te evenaren.”

Tot hij directeur werd in Lombardsijde werkte Stijn Vanassche in de zomer meer op TAZ (Theater aan Zee). Dat zit er de komende jaren, bij gebrek aan tijd, zeker niet meer in.

(Leo Coulier)