Bingo bij OKRA Vuurtoren: niet slim, niet dom!

Bingo bij OKRA Vuurtoren: niet slim, niet dom!

3 november 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

21 oktober – In weer en wind zijn 38 okra-leden de Vuurtorenzaal binnen geraakt om aan de bingotafels plaats te nemen. De plakjes cake smaakten bij de welkomstkoffie. Intussen werden de drie getallenblaadjes uitgedeeld: wit, groen, geel. Als proloog vlogen ongewild de cijferbolletjes uit de draaiende trommel op de grond. Jacky riep het genomen getal af en José mocht dat getal op het bord zichtbaar maken. Bij de eerste beurt mochten we zomaar het nummer 35 aankruisen. Halverwege werd er al gevraagd: “nog niemand gewonnen?” De allereerste die ‘bingo’ kon roepen was Georgette Lapaeyge. De tweede: Denise, Nadine, Marie-Rose, Eddy. De derde: Diana. De vierde: Willy, Roland, Ginette en Arlette. Dan was er een pauze om de dranktoog eer aan te doen!

De nieuwe beurt was om het eerst diagonaal de cijfers aankruisen. Nu was de 1ste: Rita, de 2de: Daniël,.de 3de: een andere Daniël, de 4de: Willy, Linda, Liliane, Yvonne, Thérèse, Willy W, Roland, Bea en Marie-Rose.

De derde beurt was om het eerst alle getallen op het blad aankruisen en we kregen het nummer 66 gratis. Nu waren de winnaars: Bea, Nadine, Arlette, Adrienne, Willy, Annette, Betty en Yvonne. Nadien een ganse bende! Alle winnaars werden beloond met een zelf gekozen prijs uit de aangeboden rijke collectie. We eindigden het gebeuren met het smullen van ‘koekestutjes’ bij koffie of thee. Er werd nog lang nagepraat alvorens de eersten huiswaarts keerden. Alweer een fijne ontspanning onze leden aangeboden! Dank aan alle bestuursleden!
(Willy)