Palmviering Samana Bredene

Palmviering Samana Bredene

18 april 2017 0 Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 8 april kwamen 132 mensen, langdurig zieken met hun begeleiders, in De Caproen samen voor de palmviering. Eerst was er de eucharistievering voorgegaan door priester Bjorge Galle en opgeluisterd door een gelegenheidskoortje onder leiding van Patricia Vertriest. De viering verliep vlot, Rita en Yvonne zorgden voor de lezingen en na de mis werden de gewijde palmtakjes uitgedeeld. Zo was het tijd voor een lekker kopje koffie met een flink gebakje er bij. Het smaakte bijzonder goed. Na de koffie was het uitkijken naar de groep die Spaanse dansen ging uitvoeren. De groep had de naam: “Flamenco-Compania SARADONGA”. Drie jonge dames, allemaal geboren in Vlaanderen, maar met Spaanse roots, brachten een schitterende dansvoorstelling. Zwaaien en draaien met hun armen, zwaaien met doeken en waaier, klappen in de handen en stampen met de voeten. Dat ritmische voetengetrappel heet in het Spaans: ‘ZAPADEADOS’. Letterlijk vertaald is dat ‘schoenenwerk’. Tussen de Spaanse dansnummers zat er ook een Vlaams. Ik hou van dansen en muziek, E viva Espagna! Een nummer van Samantha (niet van samana!). Tegen kwart voor zes waren ze er klaar mee.  Ze verlieten het podium onder een daverend applaus en toen nam Dirk Declerck het woord. Hij bedankte de artiesten, de vele medewerkers van Samana en wenste ons nog smakelijk eten en een goede thuiskomst. En inderdaad daar kwamen de medewerkers aandraven met voor iedereen drie broodjes belegd met vissalade, kaas en vleessalade. Er was natuurlijk ook koffie of thee. Bij een flinke babbel werd alles naar binnengewerkt en tegen kwart na zes stapte iedereen welgezind naar huis. Dank je wel Samana en de vele medewerkers. (Karel Fischer)