Lichtmisvieringen in onze pastorale eenheid

Lichtmisvieringen in onze pastorale eenheid

9 februari 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Een beetje vroeger omwille van praktische redenen hielden we in elke parochiekerk in het weekend van 29 en 30 januari de Lichtmisviering of het feest van de opdracht in de tempel. Een aangepaste viering met teksten op maat van de kinderen werd gemaakt. In elke kerk was er een mooi versierd Mariabeeld terug te vinden dat met kaarsjes van licht werd versierd tijdens de viering. In de vieringen van Sint-Jozef en Sint-Rikier was dat met een aantal gezinnen met kinderen die gedoopt werden in het afgelopen jaar of dit jaar hun eerste communie doen. In de viering van Sint-Antonius was dit met een aantal vormelingen. Aan de blijde gezichten te zien achteraf deed de zegen hen deugd en mogen we terugkijken op een geslaagd Lichtmisweekend.
(pastoor Nikolaas)

(c) Johan Vervaeke