Bezoek OKRA-Vuurtoren aan de Calvary Chapel ‘De Pelgrim’

Bezoek OKRA-Vuurtoren aan de Calvary Chapel ‘De Pelgrim’

19 februari 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

15 OKRA-leden bezochten op donderdag 14 februari de Calvary Chapel “De Pelgrim”, de Evangelische Kerk van onze buren, gestart in februari 2016 in de Thomas Van Loostraat (voorheen waren dit Baptisten). Men koos de naam ‘Pelgrim’ omdat wij allen op weg zijn, wij passeren hier, wij zijn allemaal pelgrims in dit leven!

Hun pastor is Wayne Richards, 57 jaar en Zuid-Afrikaan, die overtuigd is dat God zelf hem roept naar hier om christelijk apostolaat te verrichten: zorgen voor een levende internationale gemeenschap. Hij gaf uitleg in het Engels, die door een dame voor ons vertaald werd. Hij was blij ons te kunnen begroeten. Opmerkelijk dat hun geloof steunt op de bijbelteksten zoals bij ons in de Katholieke kerk. Opvallend wel dat zij meer durven uitkomen voor het geloof, wat wij minder en minder durven doen. Zij benaderen meer de bijbel hoofdstuk bij hoofdstuk, vers bij vers, niets bijdoen en niets weglaten. Zij nemen dus de bijbel letterlijk: zoals bij de zondagsviering gebruiken zijn ongedesemd brood en iedere vierder drinkt ook de wijn. Hun visie is gehoorzamen aan God, hun boodschap is opnieuw herboren worden, gered worden. Jezus is de Heer, de Redder! Het doopsel wordt pas toegediend als de dopeling zelf begrip kent over het geloof (op volwassen leeftijd dus) en gebeurt door volledige onderdompeling in het water.

We werden na de uiteenzetting van pastor Wayne verwelkomd in de bovenzaal – het vroegere cinemabalkon – en voorzien van koffie/thee met gebak en taart! Hun gastvrijheid was een teken dat ze enorm verheugd waren dat een groep mensen in hun werking geïnteresseerd was.

Elke zondag is er bij hen een eigen dienst om 10.30 u. in het Nederlands en het Engels met een nevendienst en opvang voor de kinderen. Zij krijgen tijdens de viering hun zondagschool (catechese over de Bijbel).

Wij mochten deze leerrijke namiddag afsluiten met een drankje in “Croqanne” om het hoekje. 
(Willy Werbrouck)