Veertig voetjes naar Pasen met eerste communicanten St.-Jozef

Veertig voetjes naar Pasen met eerste communicanten St.-Jozef

10 april 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 16 maart maakten de eerste communicanten van de  St.-Jozefsparochie in de namiddag even tijd om, samen met het ganse gezin, op speelse wijze kennis te maken met de veertigdagentijd op weg naar Pasen. Het spelbord, in de vorm van een ganzenbord, bestond uit 40 voetjes, waarbij de kinderen, na het gooien met de dobbelsteen, telkens een opdrachtje mochten uitvoeren. Verschillende taakjes wisselden zich af zoals een puzzel maken, een woordraadsel oplossen, iets inkleuren, woordjes bij het Onze Vader leggen, het lijdensverhaal op volgorde leggen en foto’s verbinden tussen kinderen hier en in het Zuiden. Veelal was er ook een Bijbelverhaal aan verbonden, dat mama of papa konden voorlezen aan de kinderen. Zo ook in de praktische proeven zoals ‘het trekken door de Rode Zee’, geblinddoekt een parcours afleggen in de voetsporen van Bartimeüs of ‘vallen en opstaan’ als Jezus, in de vorm van een lepel en knikkerparcours. Eens aangekomen bij Pasen mochten alle kinderen een hartje en een eitje aan de paasboom hangen. We konden voor deze activiteit rekenen op de hulp van Nikita en enkele juffen van de Don Boscoschool, waarvoor dank. De kinderen beleefden een leuke en leerrijke namiddag en ook de mama’s en papa’s waren enthousiast. 
(Johan & Marleen)