Kerstfeest bij OKRA Bredene

Kerstfeest bij OKRA Bredene

10 januari 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

De Caproen op het Sas zat op dinsdag 19 december goed vol met maar eventjes 202 OKRA-leden die kerst kwamen vieren. Er was mooie kerstversiering aangebracht in de zaal en vooral op het podium. Om 14 u. stipt nam teamleider Marnix het woord om iedereen welkom te heten. De namiddag begon met een kerstbeleven. Pol Vanderghote vertelde ons dat in de wereld één op de zeven mensen in armoede leeft. Teamleden hielden om beurten een lezing over hoe men samen de armoede kan bestrijden. Er stonden zeven verschillende kaarsen opgesteld, waarvan er ééntje niet aangestoken werd. Dit om het probleem van de armoede te benadrukken.

Koffietijd en ontspanning

Na de bezinning was het tijd voor een lekkere kerstbuche met koffie of thee naar believen. Ondertussen was op het podium de synthesizer opgesteld en stond het duo HILVI en ERIK klaar voor hun optreden. Erik bediende de synthesizer en zong ook, maar zijn compagnon kon veel beter zingen. Hilvi bracht niet alleen mooie Vlaamse meezingers al dan niet in de kerstsfeer, maar was ook handig in het vertellen van moppen. Er kwam nog een derde artiest bij en dat was Antoon die de liedjes begeleidde op zijn tenorsaxofoon. Hilvi verdween even en kwam terug als een Spaanse señorita. Er klonken liedjes als Valencia, Dos servezas por favor, Maria Magdalena en nog vele andere. Het publiek was enthousiast tot en met en zong volop mee.

Pauze en verdere ontspanning

Na de pauze waarin er flink wat bier en andere drankjes gedronken werden, begon het tweede optreden van de groep. Erik had een kerstmuts opgezet en verdeelde ook nog enkele kerstmutsen in de zaal. Toen verscheen Hilvi. Ze had zich verkleed als kerstvrouw en de bedoeling was om kerstliedjes te zingen. Dat gebeurde ook met o.a. “O dennenboom” en nog vele andere. Tegen 17 u. zong ze haar laatste liedje: “Jingle bells” en wilde ze het podium verlaten. Teamleider Marnix riep haar echter terug. Hij wilde meer. En een teamleider krijgt altijd zijn zin, zeker van mooie vrouwen. Zo sloten ze hun optreden af met: Aan de kaai van ’t schipperskwartier en In de stille Kempen, van Bobbejaan Schoepen. Goed gedaan Marnix!

Wie heeft trek?

Iedereen had trek in de lekkere kerstkoeken die opgediend werden met koffie of thee. Per persoon waren er twee reuze-kerstkoeken voorzien. Tegen 18 u. leek iedereen verzadigd en verlieten ze blijgezind de zaal. Bedankt medewerkers van OKRA-Bredene, het was een fijne namiddag geweest.  (Karel Fischer)

Bij elk feest zijn er uiteraard de werkers achter de schermen: dank je wel Rudy, Dany en de mensen in de keuken © Johan Vervaeke