OLVO Vuurtorenwijk zet zich in voor het goede doel

OLVO Vuurtorenwijk zet zich in voor het goede doel

4 maart 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Onze basisschool was de laatste maanden heel erg actief op verschillende fronten: er was inzet voor de Damiaanactie, voor ‘Samen Divers’ en voor Broederlijk Delen. Hieronder een 3-tal bijdragen daarover.

Een vrijgestelde van de Damiaanactie kwam de leerlingen bedanken

DAMIAANACTIE

In het weekend van 25-27 januari zetten leerlingen en leerkrachten zich in voor de Damiaanactie en verkochten voor bijna 1.000 euro aan stiftjes.

Drie mensen van ‘Samen Divers’ kwamen de cheque in ontvangst nemen

SAMEN DIVERS

Onze jaarlijkse rommelmarkt voor het goede doel is dit jaar opnieuw een succes geweest! Op donderdag 7 februari was er de hele dag rommelmarkt in onze turnzaal. De kinderen brachten vooraf zelf hun koopwaren mee naar school. Ze mochten dit zelf van een prijs voorzien. De helft van de verkoopprijs is voor het kind zelf, de andere helft voor het goede doel. In de loop van de dag bezochten alle klassen de markt en konden de kinderen al eens rondkijken of iets kopen. Ook na school was de rommelmarkt nog open en kon men met de ouders of familie langskomen. Tussenin konden ze smullen van lekkere hotdogs. De opbrengst van dit evenement, een mooie 750 euro, kon geschonken worden aan Samen Divers. (Directeur Stijn Vanassche)

VASTENVIERING EN START CAMPAGNE BROEDERLIJK DELEN

Op woensdag 27 februari werd de 40-daagse vasten ingezet met een viering. Daar speelden de leerlingen van het 5e een mooi toneeltje over het leven van kinderen in Guatemala, het themaland waarmee wij in de komende weken in alle klassen rond werken. In de viering werd er ook veel en krachtig gezongen en was er veel medewerking van iedereen. Proficiat aan de school om die gelovige opvoeding op school verder te behartigen.