Dankviering eerste communicanten Sint-Jozef

Dankviering eerste communicanten Sint-Jozef

1 augustus 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 15 juni waren alle eerste communicanten uitgenodigd op de dankviering in de Sint-Jozefskerk, tevens Feest van de Heilige Drie-eenheid: Hij die is Vader, Zoon en Geest, het teken waarmee we de viering begonnen en ook gezonden werden. Priester Nikolaas mocht heel wat kinderen en ouders welkom heten. ‘Ik zal er zijn voor jou’ zongen we als openingslied en waren ook de ‘levengevende’ woorden in het verhaal van God die de aarde schiep. Pas op dat moment kwam er leven in fauna en flora en gingen de ogen van mensen open. Het evangelie rond Vader, Zoon en Geest werd in de homilie beeldend naar voren gebracht door priester Nikolaas aan de hand van de kaars met drie wieken, die de kinderen één voor één mochten aansteken. Begeleid door Dirk op piano en Tim op gitaar zongen zij heel enthousiast nog enkele liederen uit hun eerste communieviering. Na de viering mochten de kinderen hun knutselwerkjes en plantje naar huis meenemen en zorgde Marleen en haar ploegje voor het nodige vocht om het schitterende werkjaar door te spoelen. Dank aan alle betrokkenen voor jullie enthousiaste inzet!
(parochieassistent Johan)