Samana Bredene zorgt voor een ontspannende massage

Samana Bredene zorgt voor een ontspannende massage

21 november 2019 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op donderdag 14 november 2019 waren 32 langdurig zieken en hun begeleiders om 14 u. samen gekomen in het CM-trefpunt “Ter Sydelinghe” om er wat bij te leren over massage. We kregen er van mevrouw Isabelle De Waele, kinesiste uit Ruddervoorde, een uitgebreide uitleg.

Masseren maar
Marnix Van Egroo kreeg als eerste van Isabelle een massagebeurt als voorbeeld. Hij wilde meteen al zijn kleren uittrekken voor een goede massage. Gelukkig kon Isabelle hem dat beletten, tot opluchting van zijn vrouw. Isabelle verzocht ons een partner te zoeken zodat de massage per twee kon verlopen. De basis voor een goede massage is de handen inwrijven met amandelolie. Dat gebeurde en het masseren kon beginnen. Het hoofd bekloppen, de schedel masseren met de vingertoppen, wrijven over het gezicht, de borstkas bekloppen, grote cirkels maken op de buik, over de schouders, en de rug wrijven, daarna ook de handpalm en de handrug van de partner zachtjes masseren. Wat je bij jezelf niet kon doen, deed je partner voor je. Na drie kwartier vlotte massage waren we er klaar mee. Na het ontvetten van de handen voelde iedereen zich goed in zijn vel. Dank zij de massage!

Even bekomen
Aan tafel konden we even bekomen met een flinke babbel, één of meerdere kopjes koffie of thee en een zeer lekker gebakje. Na het afscheidswoord van Dirk Declerck stapte iedereen, dankzij de massage fris en monter naar buiten. Een deugddoende en leerzame namiddag. 
(Karel Fischer)