Terugblik op acties t.v.v. Broederlijk Delen in OLVO Vuurtoren

Terugblik op acties t.v.v. Broederlijk Delen in OLVO Vuurtoren

2 juni 2021 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op donderdag 20 mei kreeg de basisschool van het O.-L.-Vrouwecollege op de Vuurtorenwijk bezoek van Mieke Casteleyn, verantwoordelijke van Broederlijk Delen voor de schoolwerkingen in West-Vlaanderen. Vanaf het 3e kleuter tot het 6e leerjaar kwamen onze kinderen samen in 3 bubbels om nog eens terug te blikken op de acties die ze samen met hun leerkrachten opgezet hebben voor onze arme broer of zus uit Congo.

In de vastenperiode werd het solidariteitsproject ‘Delen is broodnodig’ (Spoor ZeS) in elke klas enkele weken grondig doorgenomen. Mieke Casteleyn vertelde wat over Christopher, die elke week zijn mama (en andere moeders) uit het dorp helpt bij het bakken én verkopen van verse broodjes. En dit dank zij onze steun en het geld (1.039 euro) dat onze school samenbracht. De kinderen kregen daarom een hele dikke proficiat!

En we eindigden dat momentje met telkens het Broederlijk Delen-lied ‘Delen doet goed’ samen te zingen. Een mooi en gezellig moment. Dank aan directie en leerkrachten voor de steun voor en het meeleven met Broederlijk Delen.