Benefietavond ten voordele van mijn vrijwilligerswerk in Gambia

Benefietavond ten voordele van mijn vrijwilligerswerk in Gambia

19 april 2023 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 29 april is er in Zaal Vuurtoren een benefietavond (met quiz) ten voordele van een project van Dolores Devoldere, die met de Bouworde voor 3 weken naar Gambia trekt. Ook in de St.-Antoniuskerk zal er op zondag 23 april al een speciale omhaling zijn voor haar project. En Dolores zal in de viering van 9.30 u. ook een woordje uitleg geven. Zij was destijds ook jarenlang misdienaar…

Hieronder laten we haar nu al even aan het woord:
“Ik ben Dolores Devoldere. In 2021 ben ik afgestuurd aan Vives Brugge als leerkracht lager onderwijs. Ik geef met veel liefde en plezier les in het 3de leerjaar OLVO Vuurtoren. Samen met 7 anderen vertrek ik op 1 juli 2023 voor 3 weken naar Gunjur in Gambia. Daar zullen we als vrijwilligers helpen lokale zomerklassen te organiseren en klaslokalen op te knappen. Alles is georganiseerd en voorbereid door de Bouworde (bouworde.be).

The Gunjur Project wil de lokale gemeenschap versterken via verantwoord toerisme, steun aan lokale schooltjes, het oprichten van een gezondheidspost, zomerklassen voor de kinderen, een ‘womensgarden’ waar vrouwen aangemoedigd worden hun eigen producten te verbouwen,… De belangrijkste focus voor 2023 ligt op de ontwikkeling van een gezondheids- en welzijnscentrum in het gemeenschapscentrum. Wij starten met funderingen te graven en het terrein op te ruimen. Daarnaast is het ook de bedoeling om een speelplein te maken voor een kleuterschooltje alsook enkele klaslokalen te renoveren.”