Vormelingen op zoek naar het ‘ware’ geloof

Vormelingen op zoek naar het ‘ware’ geloof

29 december 2016 0 Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 10 december was het terug verzamelen geblazen voor de tweede groepsactiviteit als voorbereiding op het vormsel. Het beloofde een leuke dag te worden, dat zag je zo aan de snoetjes van een toffe groep jongens en meisjes. In de ochtend begonnen ze met een leuk spel, ‘slingertikkertje’ om willekeurig de groepjes te verdelen. In de groepsactiviteit die erop volgde, leerden ze enkele apostelen kennen waaronder Bartholomeus, Judas, Johannes, Filippus en Thomas. Bij deze apostelen kregen ze de kans om allerlei spelletjes en opdrachten te volbrengen. In ruil voor hun goede prestaties kregen ze stukken van een schatkaart en zo konden ze het woord van de dag vinden, namelijk ‘GELOOF’. De voormiddag werd afgesloten met een gebed en een heerlijke lunch. Na een deugddoende pauze konden de vormelingen in de namiddag aan verschillende sessies (crea, zang, bezinnen & gelovige kermis) deelnemen. Rond 16.30 uur vertrokken ze richting St.-Jozefskerk om de dag af te sluiten met een gebedsdienst, waarbij de vormelingen actief betrokken werden. Na een warm ‘WELKOM’ gingen ze op zoek naar ‘lichtpuntjes’ in deze adventstijd. Jesaja en Johannes de Doper riepen hen op niet ‘naast’ maar ‘met elkaar’ te gaan samenleven en zich om te keren en mee te werken aan Gods droom van een betere wereld. Deze droom wordt straks werkelijkheid in de mens Jezus. Laten we hem met kerst voor de deur staan of laten we Hem binnen, klonk het. Na een bijzondere getuigenis van iemand in armoede en de omhaling voor Welzijnszorg kwamen de eerstecommunicanten uit de nevendienst en werden zij de kerk ingeroepen. Een zestigtal kinderen stonden nadien hand in hand rond het altaar voor het Onzevader. Tijdens de communie werd het ‘met elkaar delen’ letterlijk beleefd bij het breken van de hostie. Een bijzonder sterk moment en tevens het einde van weerom een mooie dag samen.