Geslaagde peter- en meteravond voor vormelingen van ’t Sas

Geslaagde peter- en meteravond voor vormelingen van ’t Sas

7 februari 2024 Uit Door decaproen@hotmail.com

De Sint-Jozefskerk was goed gevuld met vormelingen én hun peter en/of meter. Parochieassistent Johan heette de mensen welkom en bedankte al meteen voor de grote opkomst. Sommige meters en peters kwamen van heinde en verre. Vervolgens legde priester Nikolaas de bedoeling van de avond uit en gaf eerst een woordje uitleg bij de betekenis van het peter- en meterschap in de kerk. Daarna was het aan de vormelingen en hun peter of meter. Verschillende vraagjes passeerden hierbij de revue, enkele ludieke maar ook wat serieuzere vragen. Zo leerden ze van elkaar. Vaak zagen we lachende gezichtjes en mochten we de fijne band ervaren tussen beide partijen. Telkens was er ook een klein deelmoment waarbij priester Nikolaas heen en weer liep met de loopmicro.

We eindigden de avond met een mooi verhaal ‘De tatoeages van God’. Hier vertelt een meisje over haar meter en de speciale band die ze met haar heeft. Een inspirerend verhaal voor het talrijk opgekomen publiek.
(tekst & foto’s: Johan Vervaeke)