Start zomervieringen aan de Visserskapel

Start zomervieringen aan de Visserskapel

29 juni 2022 Uit Door decaproen@hotmail.com

Wist je dat er in de maanden juli en augustus in onze pastorale eenheid ook eucharistie gevierd wordt in openlucht? Naast de wekelijkse vieringen in onze 4 parochiekerken vinden vele parochianen en toeristen tijdens de zomer de weg naar de Visserskapel Onze-Lieve-Vrouw-Ter-Duinen op de hoek van de Kapelstraat en de Klemskerkestraat in Bredene-Duinen. Tijdens het jaar is de ‘Breeningskapel’ een druk bezochte bedevaartsplaats waar vissersfamilies tot op vandaag bidden voor een behouden vaart. Maar ook vele andere mensen vinden de weg naar de Mariagrot, getuige de vele kaarsen die er constant branden.

In deze ‘groene kathedraal’ vindt tot eind augustus elke zaterdag een stemmige viering plaats om 18.00 uur. De aftrap wordt gegeven op zaterdag 2 juli met de vissersmis, in het kader van de Duynewake, waarin we de overleden vissers en zeelieden van Bredene herdenken. Ook op de andere zaterdagen hopen we heel wat mensen te mogen verwelkomen. Een viering onder een stralende blauwe hemel (en soms onder de paraplu) geeft een speciale sfeer die je eens zelf moet meemaken.

Wist je trouwens dat er vroeger in de meimaand een grote bedevaart was naar de Visserskapel, met het Mariabeeld voorop. Die bedevaart vertrok aan de Sint-Rikierskerk en liep verder tussen de landerijen langs de Zandstraat en Klemskerkestraat. Vandaag gaat de bedevaart niet meer uit. Dit jaar willen we op de Duynewake de traditie nieuw leven inblazen door het Mariabeeld in een plechtige processie mee te dragen tot aan de vloedlijn waar we, op voorspraak van Maria, Gods zegen zullen vragen over wie zich op zee begeeft en ook van de zee leeft. Van harte welkom!