Confrériefeest in restaurant De Watertoren

Confrériefeest in restaurant De Watertoren

7 maart 2018 Uit Door decaproen@hotmail.com

Op zaterdag 24 februari was het restaurant goed gevuld met 32 leden van de Confrérie van het Vynckx- en Woutermansambacht voor het jaarlijkse Confrériefeest. Deken (voorzitter) Dierk Rotsaert nam het woord, heette iedereen welkom en liet al weten dat op 6 december 2018 het 30-jarig bestaan van de Confrérie gevierd zal worden. Daarna was het tijd om de honger te stillen. De confrérie bood een gratis aperitief aan en daarop volgde de erwtensoep met spekjes en croutons. Voor de hoofdschotel was er keuze tussen kabeljauw en kipfilet. Als dessert was er nog vanille-ijs met warme chocoladesaus. De lekkere maaltijd werd afgesloten met koffie of thee met koekjes.

Prince Gilbert Vanleenhove las een zelfgemaakt gedicht voor en bedankte Sissi en deken Dierk voor hun jarenlange inzet. Van de Prince kreeg Sissi namens de leden van de Confrérie een bloementuil en een overvloed aan kussen. Dierk, 25 jaar deken, moest het stellen met een volle bak Leffe Net voor de koffie kwam Marie-Rose naar voor en hield een korte quiz, die bestond uit 5 vragen en 15 liedjes waarvan we de titel moesten raden. Niemand had alles juist en de eerste winnaars behaalden slechts 9 punten. Marie-Rose had het ons niet gemakkelijk gemaakt. Na de koffie vergastte Jos Stubbe ons op een diavoorstelling over wat de Confrérie zo allemaal uitgespookt had in 2017. Zoals gewoonlijk had Jos mooie dia’s. Het ging over plaatsing en opruiming van kerststallen, het Confrériefeest van 2017, Maria-liederen-avond, de fietstocht in september, het bezoek aan de abdij Ten Putte, de tentoonstelling van 50 jaar Veld en Duin, het bezoek aan het RAM Oudenburg en de repetitie van het Confrériekoortje voor het jaarlijkse volkszangfeest, het volkszangfeest zelf en het zingen rond de kerststal aan de Visserskapel. Tegen 17.30 u. was het afgelopen en verliet iedereen warm ingeduffeld en welgezind het restaurant. Alweer eens een leuke namiddag.
(Karel Fischer)